PBF o PSI
-Mogę spróbować ale jeśli Rex nie będzie tego chciała wiele nie zrobimy. A nie myślałeś, żeby nieco spuścić z tonu? Chodzi mi o twoje reakcje na jej zachowanie. Ona z dnia na dzień nie wpasuje się w nasz świat.
-Sam Iblis mi radził by dostosować się do niej... Tak ją traktuje jak ona się zachowuje. Jak dasz radę jej przemówić do rozumu by mnie słuchała miast olewać to dajesz.
-Eh Daimon, Daimon...W każdym razie pójdę z nią pogadać. Ty na razie lepiej zostań tu.
-Spoko... Czekam.
Mag udał się do pokoju Rex. Zajęło mu to sporo czasu ale w końcu wyszedł, wyglądał na zadowolonego. -Pozwolisz, ze się wproszę na obiad? Umieram z głodu.
-Zapraszam... Dziś na obiad wędzony łosoś z talarkami... Jak poszło?
-Jako tako. Ciężko jej pojąć po osiemnastu latach prania mózgu przez rządowych, że krzywdzenie innych jest złe. Odrobina więcej zrozumienia i powinno być okej, jeśli chcesz mogę zostać na jakiś czas i Ci pomagać.
-Rozgość się więc... Jestem chirurgiem, a nie psychologiem. Pomoc się przyda. Dziękuję.
-Najważniejsze to żebyś sobie uświadomił, że ona nie jest taka z wyboru. To tylko skrzywdzone dziecko z ADHD, nie wyprowadzasz jej regularnie na spacer to i broi! chłopak zaśmiał się ciepło.
-Chyba zacznę ją wysyłać na spacerki z grupą pomiziańca...
-Ona nie potrzebuje twardej ręki tylko trochę więcej współczucia... No nic to, zacznę choćby i dziś ale najpierw... Obiad!
-Smacznego...
Rex dołączyła do nich zwabiona zapachem, po obiedzie Melion zabrał Rex do ogrodu, wrócili dopiero wieczorem na kolację, cali uwalani błotem i trawą ale cholernie szczęśliwi. -Ona prawie się nie meczy! Ma niesamowitą kondycję i siłę, powinieneś to jakoś wykorzystać, pomóc jej to ukierunkować w dobrą stronę.
-Melion... Znasz mnie. Ja siedzę za biurkiem. Bawię się w biznesmena... Chyba faktycznie lepiej będzie jak dołączy do Iblisa.
-Ja ją przygarnę skoro ty nie chcesz... Albo po prostu się wprowadzę do Ciebie, masz znacznie więcej miejsca i możliwości niż ja...